Sosyal Medya

Dünya

Rusya’nın çağrısına rağmen saldırı

Suriye’de Esed rejimi, Rusya’nın yaptığı 72 saatlik çatışmasızlık çağrısına rağmen Şam’ın güneybatısında kuşattığı Darayya bölgesini ateş altına aldı.



Rusya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü geç bir saatte Åžam’ın kırsalında bulunan DoÄŸu Guta ve Darayya bölgesinde 72 saatlik bir ‘çatışmasızlık dönemi’ için çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu. Moskova, ateÅŸkesin kapsamadığı Nusra Cephesi’ni hedef almaya devam edeceÄŸini de vurguladı.

Ancak bu çaÄŸrıya raÄŸmen Al Jazeera kaynakları, Åžam rejiminin Darayya bölgesini ele geçirmek amacıyla yeni bir hamle baÅŸlattığını söylüyor. Esed rejimi, Åžam’ın kent merkezine en yakın muhalif bölgelerden biri olan Darayya’yı ele geçirmek için son dönemde saldırılarını artırmıştı.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, Pazartesi günü rejim yanlısı bölgelerde düzenlenen intihar saldırılarını kınadığı konuÅŸmada özellikle Darayya, Halep ve Ä°dlib'de tırmanan ÅŸiddet olaylarından endiÅŸelerini dile getirmiÅŸ ve bu ÅŸiddet olaylarının sivil ölümlerini artırdığına dikkat çekmiÅŸti.

BM'nin insani yardımlarına izin vereceÄŸini açıklamasına raÄŸmen yardım konvoyunu bölgenin sınırından geri çeviren rejim, Darayya bölgesini 2012’den beri kuÅŸatma altında tutuyor.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.